Gå direkt till innehåll
Opus Fukttest för husvagnar och husbilar

Nyhet -

Opus Fukttest för husvagnar och husbilar

Problem med fukt är mycket vanliga i husbilar och husvagnar. När ett fordon har några år på nacken är det lätt att fukt börjar tränga in i skarvar eller att det uppstår kondens under vinterförvaringen som ger upphov till fukt- eller mögelskador.

Precis som i ett hus kan det vara svårt att med blotta ögat upptäcka att fukt eller mögel har satt sig bakom ytskikten. Därför är det viktigt att man regelbundet kontrollerar om det finns någon form av fuktproblem så att man kan åtgärda dessa innan de ställer till stora skador.

   

Testa din husvagn/husbil med hjälp av en opartisk aktör

Passa på att fukttesta din husvagn eller husbil hos oss! Opus Fukttest lanserades förra året som en försöksverksamhet på fyra stationer, men nu erbjuds testet äntligen på fler stationer, från Kiruna i norr till Karlskrona i söder.

Vårt Fukttest utförs opartiskt och protokollet kan gärna bifogas vid försäljning för att visa att ditt fordon har blivit utvärderat gällande täthet mot läckor. Vissa garantier vid nyköp av husvagn/husbil kräver också att man gör ett fukttest årligen för att den ska gälla. Tyvärr kan vi inte garantera att vårt test är godkänt för alla tillverkares garantier, men vi jobbar på detta. Hör efter hos leverantören av din husbil eller husvagn för att få veta vad som gäller för ditt fordon.

   

Vi testar med kalibrerade instrument

I Opus Fukttest gör vi mätningar med kalibrerade instrument för att utvärdera om det finns en förhöjd fukthalt i fordonet, samt om det finns skarvar eller andra ytor där fukt riskerar att tränga in. En orsak till att fukt tränger igenom kan till exempel vara förslitna lister och tätskikt.

Spara gärna protokollet från testet. Det är mycket lättare att gå tillbaka till mätpunkter som tidigare har givit utslag för att kunna se om det är något som har förvärrats eller som behöver åtgärdas.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll