Gå direkt till innehåll
Ökad säkerhet för husvagnar och husbilar

Nyhet -

Ökad säkerhet för husvagnar och husbilar

Vi här på Opus Bilprovning fortsätter att lansera fler nya tjänster som underlättar fordonsägande. Den här gången lägger vi fokus på ett problem som ägare av husvagnar och husbilar ofta kämpar med, nämligen fukt.

Det är väldigt vanligt att husbilar och husvagnar har problem med att fuktighet tränger in i skarvar eller att fuktnivån blir för hög inne i fordonet när man sover där. Även när fordonet vinterförvaras kan kondens uppstå på grund av skiftande temperatur.

Fukt som blir kvar i ett fordon och inte ventileras ut ordentligt kan leda till mögelskador som det kan dröja innan man upptäcker. På samma sätt som i ett hus kan mögel sätta sig bakom ytskikten och orsaka skador. Dessutom riskerar man att drabbas av allergier på grund av möglet med symptom såsom irritation i ögonen och andningsbesvär, huvudvärk med mera.

Även om mögelallergier är ovanliga är det dock vanligt att äldre husvagnar och husbilar dras med fuktproblem som skadar materialen i fordonen. Det är ofta svårt att upptäcka denna typ av skador med blotta ögat när man själv besiktigar ett fordon som man är intresserad av att köpa. Att se till att fordonet har fått en genomgång och utvärdering gällande fukt kan då vara en bra idé för att undvika otrevliga överraskningar.

Opus Täthetstest 

Opus Täthetstest är ett fukttest för husvagnar och husbilar som utvärderar om det finns en förhöjd fukthalt i fordonet och om det finns skarvar eller andra platser där fukt riskerar att tränga in, till exempel på grund av förslitna tätskikt och lister. Detta är ett opartiskt test som även kan bifogas till försäljningsdokument för att visa att fordonet har utvärderats när det gäller täthet mot läckor.

Även den som äger ett fordon och misstänker att det kan finnas en läcka kan ha nytta av det här testet för att undvika att eventuella skador uppstår eller blir värre. Istället kan problemen åtgärdas i tid.

Opus Täthetstest kan gärna utföras tillsammans med en gasolkontroll. Där testas fordonets gasolsystem för att se till att det inte läcker eller har delar som behöver bytas ut. Priset för båda testerna är endast 695:- Om du bara vill göra Opus Täthetstest kostar det 595:-.

I startskedet kommer vi att genomföra Opus Täthetstest på följande fyra stationer: 

Kalmar, Karlskrona, Märsta och Uppsala-Librobäck. För att boka tjänsten är det enklast att ringa direkt till respektive station för att få mer information. Mer information hittar du på: http://bilprovning.se/Besiktningar/Diagnosbesiktningar/Opus-Fordonstester

Ni har väl inte missat våra nya tjänster Opus Husvagnstest och Opus Husbilstest? 

Dessa kan beskrivas som fördjupade besiktningar där hela fordonets skick utvärderas gällande säkerhet och miljö. De är perfekta att använda när man vill köpa eller sälja ett fordon för att verkligen få en grundlig utvärdering av skicket. De kan också användas för att se om det är något som behöver åtgärdas i det egna fordonet såhär i början av säsongen. Både Opus Husvagnstest och Opus Husbilstest innehåller också gasoltestet som nämns ovan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll