Gå direkt till innehåll
Opus Biltest – En tjänst för dig som skall köpa eller sälja bil

Pressmeddelande -

Opus Biltest – En tjänst för dig som skall köpa eller sälja bil

Den 1:a oktober 2013 lanserar Opus Bilprovning en tjänst för dig som skall köpa eller sälja bil och vill försäkra dig om att fordonet har en ordentlig varudeklaration som ingående beskriver dess skick – Opus Biltest.

Opus Bilprovning har skapat tjänsten Opus Biltest då vi sett att det finns ett stort behov av att få hjälp med att bedöma skicket på ett fordon vid köp eller försäljning. Dels för att se att det inte finns några tekniska problem och dels för att lättare kunna sätta ett korrekt pris på en begagnad bil.

Opus Biltest omfattar de kontroller som du som privatperson skyddas av via konsumentköplagen vid köp av bil hos företag. Företag kan alltså använda tjänsten som ett steg i försäljningsprocessen, för att visa att bilen har testats oberoende. För privatpersoner gäller givetvis fortfarande att fordon säljs i befintligt skick, så det åligger köparen att göra en grundlig undersökning. Att använda sig av Opus Biltest kan dock göra detta enklare, både för köparen att få en bättre uppfattning om fordonet han/hon vill köpa, men även för säljaren att visa att fordonet faktiskt har testats så att det är lättare beskriva det skick som fordonet befinner sig i på ett korrekt sätt.

Vi genomför en opartisk bedömning av fordonet med fokus på faktorerna trafiksäkerhet och miljö. De kontroller som ingår i en ordinarie kontrollbesiktning ingår också i Opus Biltest. (Du kan dock inte genomföra dessa samtidigt.)

Vi läser av fordonets elektroniska felminne i de tillgängliga systemen. (Detta gäller fordon som är av årsmodell 2002 eller nyare.)

Vi ser gärna att kunden deltar under hela testet, då vi på så sätt även kan ge information muntligt om det vi observerar gällande bilens skick.

När testet har genomförts får kunden ett protokoll med uppgifter om resultaten från det tekniska testet och från den elektroniska avläsningen, samt även en genomgång av detta så att kunden förstår om det finns eventuella åtgärder som är nödvändiga att utföra.

Protokollet kan exempelvis användas som ett underlag vid försäljning av bilen så att potentiella köpare kan se att fordonet har kontrollerats oberoende så att de får bättre koll på vad de köper.

Opus Biltest kostar 499 kronor och kan antingen bokas i förväg via vår kundtjänst på
0775 – 500 300 eller så kan du använda dig av tjänsten Opus Drive-In som innebär att du kan komma direkt till en av våra stationer utan att boka tid i förväg (vi tar ut ett pristillägg på 50 kronor om du använder dig av Opus Drive-In). På vår hemsida kan du se vilka stationer som erbjuder detta just den dagen.

Opus Biltest – Opartiskt, Tryggt, Smidigt, Enkelt

Ämnen

Kategorier


Opus Bilprovning erbjuder kontrollbesiktning av alla slags fordon samt registreringsbesiktningar och en rad tilläggstjänster för tryggt och ekonomiskt fordonsägande. Vårt stationsnät omfattar 70 besiktningsstationer runt om i landet. www.opusbilprovning.se

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll