Gå direkt till innehåll
Gör din registreringsbesiktning hos Opus Bilprovning

Pressmeddelande -

Gör din registreringsbesiktning hos Opus Bilprovning

Opus Bilprovning hjälper dig med både rådgivning och registreringsbesiktning när du importerar ett fordon eller vill registrera ett äldre fordon som inte längre har kvar sitt registreringsnummer.

En registreringsbesiktning krävs när du importerar fordon från utlandet, har gjort en förändring av ett redan registrerat fordon – till exempel monterat en dragkrok, eller om du har ett äldre fordon som inte har varit registrerat på flera år och ej längre har kvar sitt registreringsnummer.

Transportstyrelsens författning TSFS 2010:87 är den lag som specificerar vilka regler som gäller. Bland annat måste fordonets tekniska identitet säkerställas och man måste även kontrollera att det uppfyller de säkerhets- och miljökrav som ställs för att det skall få tas i bruk i allmän trafik.

Innan du kommer till oss för att göra din registreringsbesiktning måste du genomföra en ursprungskontroll på ditt fordon. Ansökan hittar du här på Transportstyrelsens hemsida. Där kan du även läsa en beskrivning om hur du går tillväga steg för steg vid import av fordon.

Om du själv har byggt ett fordon eller om du vill importera ett som inte finns typgodkänt kan du begära ett enskilt godkännande enligt TSFS 2010:4. Denna relativt nya godkännandeform har gjort det lättare att registrera fordon som tidigare inte kunnat tas i bruk på grund av regler som krävde att exempelvis en viss bilmodell var tvungen att typgodkännas först. Kontakta oss gärna för att få veta vad som krävs för ett godkännande.

Om du vill veta mer om registreringsbesiktning, besök vår hemsida eller ring oss på 0775-500 300 så hjälper vi dig med rådgivning och tidsbokning.


Ämnen

Kategorier


Opus Bilprovning erbjuder kontrollbesiktning av alla slags fordon samt registreringsbesiktningar och en rad tilläggstjänster för tryggt och ekonomiskt fordonsägande. Vårt stationsnät omfattar 70 besiktningsstationer runt om i landet. www.opusbilprovning.se

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300
Tord Fornander

Tord Fornander

Vice President/ Operation Manager

Relaterat innehåll