Gå direkt till innehåll
Är ni ett företag som vill ha anpassade företagslösningar när ni ska besiktiga era fordon?

Blogginlägg -

Är ni ett företag som vill ha anpassade företagslösningar när ni ska besiktiga era fordon?

Opus Bilprovning samarbetar nära med flera olika företagskunder över landet. Vi försöker ständigt att hitta nya tjänster för att täcka de behov som finns hos våra kunder och vi skapar smarta lösningar som är anpassade just för deras specifika situation och önskemål.


Många företag har en större fordonspark som behöver underhållas och det är självklart att dessa fordon skall vara besiktigade och väl kontrollerade så att de fungerar, är säkra och miljövänliga i vardagen. Vi på Opus Bilprovning kan till exempel hjälpa er att systematisera underhållet genom att erbjuda fasta besiktningstider och/eller att hämta och lämna fordonen hos er så att ni spar tid och resurser till annat. Ni kan exempelvis lämna fordon hos oss vid en tidpunkt som passar er så utför vi besiktning under dagen. Ni betalar bara en extra lämna-avgift om 130 kr utöver besiktningskostnaden. För de företag som behöver få fordon besiktigade utanför ordinarie kontorstider kan vi erbjuda extra öppethållande på kvällar och helger. I vissa fall kan vi även genomföra besiktning och andra kontroller i era egna lokaler, förutsätt att den utrustningen som krävs finns tillgänglig. Kontakta oss på telefon 0775-500 350 för att diskutera vad vi kan göra för just er. Det går också bra att fylla i formuläret på hemsidan så återkommer vi till er.


På Opus Bilprovning Arlandastad-Eurostop är bilföretaget GT Bilinvest en fast företagskund. De har fasta tider för besiktning, använder lämna-tjänsten, där de lämnar bilarna över dagen för att få dem besiktigade innan dagens slut, och utför Opus Biltest på alla fordon de har ute i säljhallen.

GT Bilinvest: ”Opus Biltest ger våra kunder trygghet i sitt bilköp när de vet att bilen är kontrollerad av Opus Bilprovning, som är opartiska. För oss är det ett väldigt bra säljargument då vi kan sätta rätt prislapp på bilen i och med att vi vet vad vi säljer, samtidigt som kunden vet precis vad de får för pengarna.”


Utöver besiktning erbjuder vi även andra kontroller och tjänster som hjälper er att se till att era fordon är i gott skick. Bland annat kan vi hjälpa er med vägning (på vissa av våra stationer), certifiering (ADR) av fordon för transport av farligt gods samt de årliga kontroller som krävs. Vi kan även utföra CEMT-certifiering för att få köra tung trafik i vissa länder i Europa och Asien. Kontroller av lyftanordningar, trafiksäkerhetskontroll och e-diagnos (en kontroll av ett fordons elektroniska system) finns också i vårt standardutbud av tjänster.


Sedan i juli i år är vi på Opus Bilprovning även miljöcertifierade enligt ISO14001, vilket betyder att vi integrerar ett miljötänk i allt vi gör i vår verksamhet. Det innebär för er som kund att vi ger tips och råd kring hur ni kan använda era fordon på ett sätt som är bättre för miljön, men även för er ekonomi. Att underhålla fordonsparken regelbundet innebär att ni kan spara pengar på att inte behöva reparera saker först när de går sönder. Ni kan istället arbeta förebyggande. Exempelvis att se till att däcken är i bra skick samt att motorn fungerar fläckfritt kan hjälpa er att spara på bränslekostnader. För de kunder som har en stor fordonspark kan små besparingar i bränslekostnad för varje fordon utgöra en stor skillnad sett som en helhet.


För att ge några mer konkreta exempel på skräddarsydda lösningar för företag kan vi  nämna att Opus Bilprovning har skapat specifika lösningar för ett par billeverantörer som har fordon utleasade till hyrbilsföretag. När dessa kontrakt går ut hjälper Opus Bilprovning billeverantörerna att genomföra kontroller av fordonens skick före de går tillbaka till dem. På så sätt kan billeverantören se hur fordonen har tagits om hand under uthyrningsperioden och hur de bör värderas. Vi har då genomfört en anpassad och kompletterande genomgång av varje fordon och ibland ytterligare kontroller av fordonens yttre och inre skick, samt befintlighet av utrustning eller andra specifika kontroller som kunden kräver. Vi kan bland annat gå igenom eventuella skador mot tidigare skadeanmälan eller garantiärenden för att se om skador som hittas har rapporterats tidigare. Detta hjälper kunden med de specifika återköpen av dessa fordon, men kan även användas i statistiskt syfte för att se om det finns återkommande fel som man kan komma att behöva ta tag i gällande fordonsmodellen som helhet.


Kontakta oss och låt oss få veta vilka behov just ni har, så att vi tillsammans kan komma fram till lösningar som passar just er!

Välkomna till Opus Bilprovning – För en bättre upplevelse!



Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll