Gå direkt till innehåll
Bild från Nakau programmet
Bild från Nakau programmet

Pressmeddelande -

Opus Bilprovning vill att svenska bilägare ska kunna klimatkompensera för sin körning

Från 3 juli erbjuder Opus Bilprovning sina personbilskunder möjligheten att klimatkompensera för sin körning. Med den nya tjänsten ger Opus kunderna information om det egna fordonets klimatavtryck och räknar ut vad var och en är ”skyldig” vår planet sedan senaste besiktningen. Pengarna går till det etablerade projektet och Plan Vivo certifierade, Nakau programmet, som är unikt i sitt slag och jobbar för skogsbevarande i Stilla havsområdet.

Informationen om fordonens klimatavtryck är kostnadsfri och återfinns på kundens besiktningsprotokoll, sen är det upp till kunden om denne vill kompensera för sin körning. För en medelbilist handlar det om ett utsläpp på ca 3 ton vilket kostar ca 520 kr per år att kompensera för. Den nya tjänsten är en del av Opus Bilprovnings strategi att hjälpa till att bidra till en grönare planet. (detaljerad statistik per bränsle och län se bilaga)

-Vår insats för att minska fordons klimatpåverkan består av många delar varav det här är ett sätt, där vi ökar kundernas miljömedvetenhet säger Tord Fornander, vice vd på Opus Bilprovning.

Många fordonsägare vet att naturen far illa av alla mil på vägarna, men de flesta är omedvetna om exakt hur mycket koldioxid de faktiskt släpper ut. Samtidigt kan tröskeln till klimatkompensering upplevas som hög. Förhoppningsvis är den här tjänsten en enkel väg för de som vill ta sitt ansvar.

Att agera för miljön är inget nytt för Opus, företaget har sedan en lång tid tillbaka arbetat för att minska konsekvenserna av utsläpp från fordon. Opus jobbar ständigt med att reducera sin totala miljöpåverkan och klimatkompenserar för det som kvarstår i ett flertal bevarande projekt världen över.

-Vi på Opus vill lämna efter oss en planet utan några negativa klimatavtryck. Därför klimatkompenserar vi för hela verksamheten, vilket är unikt. Vi är troligen det första bolaget i Norden som uppfyller alla delar som krävs för att klassas som ett klimatneutralt företag. Att vi nu ger kunderna samma möjlighet att ta ansvar är ytterligare ett steg i rätt riktning, säger Per Rosén, vd på Opus Bilprovning.

För ytterligare information kontakta:

Per Rosén

CEO

010-804 99 10

per.rosen@opusbilprovning.se

Tord Fornander

Vice President

010-804 99 70

tord.fornander@opusbilprovning.se

Ämnen

Kategorier


Fakta om Opus

Opus Bilprovning är en av de ledande aktörerna på den svenska fordonsbesiktningsmarknaden. Bolaget har idag 84 besiktningsstationer från Helsingborg i söder till Kiruna i norr med totalt 580 anställda. Opus Bilprovning är miljöcertifierade enligt ISO 14 001 och ackrediterade enligt ISO 17 020 samt 100% klimatkompenserad verksamhet i enlighet med PAS 2060. Mer information om alla projekt Opus har valt att klimatkompensera i finns på www.opusbilprovning.se/miljo

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll