Gå direkt till innehåll
Ny tjänst – OPUS MC-TEST

Nyhet -

Ny tjänst – OPUS MC-TEST

Funderar du på att köpa en motorcykel eller kanske att sälja den du har? Gör Opus MC-test för att kontrollera skicket på motorcykeln så att rätt pris kan sättas.

Det är många som vill skaffa sig en ny motorcykel såhär på vårkanten och många väljer att köpa en i andra hand. Det kan dock vara svårt att själv avgöra skicket på en motorcykel bara med blotta ögat och en kort testfärd. Därför kan det vara bra att få den oberoende testad för att se vilket skick den verkligen är i.

Även om ett fordon ser bra ut i annonsen, har gått en kort sträcka och ser skinande ren ut är det viktigt att verkligen få papper på hur det står till med motor, bromsar och mekaniken överlag. Just för motorcyklar kan det skilja enormt i hur de har körts och underhållits. Även om en MC har gått förhållandevis få mil spelar det stor roll om de har körts hårt med mycket rivstarter och kraftiga inbromsningar, eller om de har körts i cruisingfart på kurviga landsvägar. För att få reda på hur det verkligen står till med förslitningen behövs alltså en djupare kontroll av skicket.

Vi på Opus Bilprovning har därför utvecklat tjänsten Opus MC-test som är en noggrann genomgång av motorcykeln både mekaniskt och även gällande miljöfaktorer och trafiksäkerhet.

Tjänsten Opus MC-test liknar vår tjänst Opus Biltest, då den är tänkt att fungera för att låta såväl köpare som säljare av fordon få en bättre uppfattning av skicket på objektet. De tester som genomförs är desamma som ingår i en kontrollbesiktning av MC. Dessutom får kunden en muntlig genomgång av skicket tillsammans med besiktningsteknikern, som ger information om det generella skicket och om det finns något som kan vara bra att veta gällande miljöfaktorer eller trafiksäkerheten hos detta fordon.

Ett protokoll utfärdas också som kan användas för att ge en potentiell köpare en bättre uppfattning av hur det står till med fordonet just nu. Motorcyklar behöver bara besiktas vartannat år och på den tiden kan mycket hända. Därför är det väldigt bra att ha ett dokument som visar fordonets skick idag, även om det inte är dags för besiktning ännu.

Som privat säljare kan du begära rätt pris för fordonet och den som är professionell handlare kan använda detta dokument som en del av fordonets varudeklaration. Det kommer att gå lättare att hitta intresserade köpare om du kan visa att motorcykeln har testats.

Samma sak gäller för dig som vill köpa en begagnad motorcykel. Begär att få ett test utfört. Priset för Opus MC-test är endast 300 kronor, vilket är väl investerade pengar för att få reda på att den motorcykel som du är intresserad av är rätt för dig och att du får betala rätt pris baserat på skicket.

Opus MC-test ger dig trygghet vid köp av begagnad motorcykel.

Ett par andra tips gällande motorcyklar vill vi gärna också dela med oss av. Den som har en motorcykel som det är dags att besikta kan gärna komma förbi på någon av våra öppet hus-dagar under maj månad och behöver då inte boka tid i förväg. Här kan ni se vilka orter och dagar det är öppet hus med drive-in besiktning för MC.

Den som befinner sig i eller har möjlighet att komma förbi Stockholm den 17:e maj bör ta en sväng förbi Stockholms MC-mässa på Skansbacken 4 i Johanneshov. Det är gratis inträde och vi på Opus Bilprovning kommer också att finnas på plats. Kanske hittar du din nya motorcykel eller en trevlig handlare där.

Till er andra: Ta det lugnt på årets första motorcykelturer och njut av vårvägarna!


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll