Gå direkt till innehåll
Ska du besikta innan mars?

Blogginlägg -

Ska du besikta innan mars?

Har du slutsiffra 0 på registreringsskylten för din bil? Då är det bäst att boka besiktning nu så du hinner få din årliga kontrollbesiktning gjord innan du får körförbud. Det inträder annars den 1 mars.


Ont om tid?

Om du helt har glömt bort att boka tid eller inte hittar en besiktningstid som passar ditt schema behöver du inte oroa dig. Vi har generösa slippa vänta-garantier som gör det enkelt att ordna med besiktningen, även om du har bråttom. För lätta fordon (personbil, lätt buss och lätt lastbil) lovar vi att du ska få besiktningstid inom 24 timmar. Ring vår bokning på 0775-500 300 om du inte hittar en passande tid i vårt system. Du kan också kolla status för Opus Drive-In på vår stationssida. Drive-in är vår tjänst där du kan åka direkt till din närmaste besiktningsstation och få din lätta personbil besiktad direkt utan förbokning. Standardpriset för drive-in är 100 kr extra, men detta kan skilja sig lite mellan stationerna.

   

Efterkontroll

Om din bil får nedslag på besiktningen med krav på efterkontroll måste du åtgärda de angivna felen snarast och sedan genomföra en efterkontroll/ombesiktning inom den tid som står angiven på ditt besiktningsprotokoll. Om du undviker att göra det och blir stoppad av polisen kommer du att få böter och fordonet kan komma att åläggas körförbud.

För att slippa det har vi gjort det så enkelt som möjligt att göra en efterkontroll. Vi garanterar att du ska få efterkontrollen gjord inom 20 minuter hos oss, utan bokning. Om du får vänta längre än 20 minuter får du 50% rabatt på priset.

   

Redan fått körförbud?

Om körförbud redan har inträtt ser vi till att ditt fordon besiktas inom 24 timmar. Du kan lämna det direkt på någon av våra stationer före kl. 09.00 och sedan hämta upp bilen innan stängningsdags. Ingen förbokning behövs.

Kom ihåg att du bara får köra kortast möjliga sträcka till närmaste besiktningsstation om din bil har fått körförbud.

Bästa sättet för att undvika att få körförbud och nedslag på besiktningen är givetvis att hålla sitt fordon i skick. Regelbunden service lönar sig i längden. Att åtgärda fel och småproblem innan de blir alltför stora är oftast billigare än att reparera något när skadan redan är skedd. Att hålla motor och slitdelar i skick, byta oljan regelbundet och ta en extra titt på lampor och annan signalanordning då och då är det bästa sättet för att förebygga problem.

För att komma ihåg när det är dags för besiktning kan du lägga in påminnelser som du får direkt i din mobil eller e-post. Så behöver du inte oroa dig för att missa att boka din besiktning i tid.

   

Nästa vecka tipsar vi om saker som kan vara bra att tänka på inför besiktningen för att undvika nedslag på grund av små och enkla åtgärder som du själv kan fixa.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll