Gå direkt till innehåll
Så här bokar du tid för kontrollbesiktning och andra tjänster hos Opus Bilprovning

Blogginlägg -

Så här bokar du tid för kontrollbesiktning och andra tjänster hos Opus Bilprovning

När det börjar bli dags för kontrollbesiktning av din personbil skickar vi på Opus Bilprovning ut en inbjudan till dig med ett förslag på besiktningstid. Denna kan du enkelt bekräfta genom att betala in besiktningsavgiften på det angivna kontot. 

Om den föreslagna tiden inte passar eller om du vill boka en besiktningstid vid annan tidpunkt på året så kan du antingen ringa oss på 0775-500 300 eller använda vår internetbokning på hemsidan.

Du som har en annan typ av fordon, till exempel en lätt lastbil eller en motorcykel, får också en inbjudan från oss, men utan tidsförslag. För att boka  tid ringer du 0775-500 300 eller använder internetbokningen. Aktuell prislista för kontrollbesiktning av olika fordonstyper hittar du på hemsidan.

Vill du göra en registreringsbesiktning för ett fordon som saknar svenskt registreringsnummer måste du ringa till oss så berättar vi vilka dokument du kommer att behöva och hur du går tillväga i övrigt. Använd samma nummer som ovan.

Bokning utan registrering

Du kan självklart boka en besiktningstid utan att registrera ett konto hos oss! Vi behöver bara fordonets registreringsnummer för att skapa bokningen. Om du skall besiktiga både bil och släp fyller du först i bilens registreringsnummer och släpets i det andra steget där du kan lägga till ett tilläggsfordon. Du kan också välja att lägga till besiktning av dragkrok eller lyftplattform om din bil nyligen har utrustats med detta och registreringen måste uppdateras.

Fördelen om du registrerar dig så att du får tillgång till “Mina Sidor är att du kan få en påminnelse om när det är dags för din besiktning så att du inte glömmer bort tiden. Du kan också ställa dig på väntelista om det är så att det är fullbokat på den station som ligger närmast dig, samt påverka när din inbjudan skickas ut.


För bokning av våra extratjänster gäller följande:

E-diagnos, en hälsokoll av bilens elektroniska system, gör du enklast i samband med kontrollbesiktning. Det enda du behöver göra är att säga till din besiktningstekniker när du är på plats och gör din besiktning.

Gasolkontroll för exempelvis husbil eller husvagn kan också göras i samband med kontrollbesiktning. Du bokar gasolkontrollen genom att ringa 0775-500 300.

Kom också ihåg att vi på Opus Bilprovning har tjänsten Opus Drive-In som innebär att du kan åka direkt till någon av våra stationer utan att boka en tid i förväg. Du kan se på vår hemsida vilka stationer som har öppet för Opus Drive-In just den dagen. Utöver den ordinarie besiktningsavgiften erbjuder vi dig Opus Drive-In för endast 100 kronor extra.


Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll