Gå direkt till innehåll
Opus Bilprovning-appen hjälper dig vid köp och försäljning av bil

Blogginlägg -

Opus Bilprovning-appen hjälper dig vid köp och försäljning av bil

Om du är på väg att köpa eller sälja en bil bör du definitivt ladda ner vår gratis-app! Den finns för både iOS och Android och innehåller bland annat smarta funktioner som hjälper dig när du ska köpa eller sälja en bil.

I huvudmenyn väljer du "Köp och sälj" så kommer du till en översiktssida där du kan välja information för köpare, för säljare och för att få veta mer om din nybilsgaranti håller på att gå ut.

   

Hjälp för köpare

För köpare har vi skapat en lista med ett antal punkter som är viktiga att kontrollera när du tittar på en bil, så att du inte missar något fel som du själv skulle kunna upptäcka. Med vår checklista kan du systematiskt gå igenom fordonet både utvändigt och invändigt, få tips på vad du bör tänka på vid provkörningen och vad du bör titta på i bilens dokumentation.

Innan du åker ut för att titta på ett fordon, be gärna ägaren om registreringsnumret så att du kan använda funktionen Fordonsupplysning (nås från huvudmenyn i appen). Där kan du kontrollera att de data som säljaren anger om bilen i annonsen stämmer, om och hur länge fordonet är besiktat och kontrollera att fordonet inte är köpt på kredit.

   

Tips för säljare

För säljare har vi sammanfattat ett antal punkter som är viktiga att tänka på så att allt blir rätt vid ägarbytet, att skatten betalas och att provkörningen genomförs tryggt och säkert.

Vi vill också tipsa om Opus Fordonstester som du hittar mer information om i appen. Dessa är oberoende tester som innehåller samma steg som den vanliga kontrollbesiktningen plus ytterligare utvärderingar av ditt fordons skick. Som säljare kan du tjäna extra på att beställa ett fordonstest innan du lägger ut din bil för försäljning. Protokollet som du får vid testet kan du bifoga annonsen och på så sätt visa spekulanterna att ditt fordon har testats av en oberoende aktör. Det gör att du kan argumentera bättre för det pris du begär.

   

Elektroniskt köpeavtal

För en väl genomförd affär behövs ett tydligt köpeavtal. Med hjälp av det elektroniska köpeavtal vi har byggt in i appen kan både köpare och säljare vara säkra på att viktiga data om affären samlas klart och tydligt på ett ställe. Fyll enkelt i formulären för säljare och köpare samt information om bilen som säljs direkt i mobilen. Formulären kan ni sedan spara eller skicka via e-post för att skriva ut. Kom alltid ihåg att kontrollera identiteten hos både säljare och köpare samt att skriva under informationen för ägarbyte innan pengar växlar händer eller fordonet lämnas över vid ett bilköp. Detta måste göras oavsett om ni använder vårt köpeavtal eller inte.

Vill du veta mer om vår app? Ta en titt på våra presentationsvideor på YouTube.

   

Slutsiffra 7 får körförbud 1 december

Vi vill också passa på att ge en kort påminnelse om att lätta fordon med slutsiffra 7 får körförbud 1 december om de inte besiktas innan dess. Om du är ute i sista sekund kan du gå till vår stationssida för att se om det finns någon station i din närhet som har öppet för Drive-In. Om du bor i Norrköping vill vi gärna välkomna dig till vår helt nya station på Koppargatan 6 som öppnade den 23 november. Kom in på drive-in eller boka besiktning direkt i vår internetbokning redan idag!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll