Gå direkt till innehåll
När är det dags för den årliga besiktningen på ditt fordon?

Blogginlägg -

När är det dags för den årliga besiktningen på ditt fordon?

Tycker du att det är krångligt att hålla reda på när det är dags för den årliga besiktningen?

Vi på Opus Bilprovning har lanserat en ny unik tjänst som gör det lättare att snabbt få koll på när det är dags att besiktiga din personbil, lätta lastbil eller lätta buss.

Det är slutsiffran i ditt registreringsnummer som styr när du skall göra besiktningen och när ditt fordon får körförbud ifall det inte besiktigas i tid. För nybilar gäller dock att de måste besiktigas första gången när de är 3 år gamla, nästa gång när de är fem år och sedan varje år. Hobbyfordon, MC, husvagnar och lätta släp behöver bara besiktigas vartannat år, men det kan självklart vara bra att göra en koll oftare för säkerhetens skull. Läs mer på hemsidan om vad som gäller för just ditt fordon.

Även om det inte är dags att besiktiga ditt fordon, men du ändå vill veta om allt är OK, kan vi erbjuda tjänsten Opus Biltest vilken är en tjänst som omfattar samma kontroller som en vanlig besiktning samt även ytterligare genomgångar av bilens allmänna skick, hur status på det elektroniska felminnet ser ut med mera.

Om vi går tillbaka till de ordinarie besiktningsperioderna så har varje slutsiffra en period då det är öppet för att besiktiga fordonet. Om du exempelvis har slutsiffra 2 så är det mellan december och april som du ska besiktiga fordonet. 1:a maj får fordonet körförbud om du inte har besiktigat det.

På hemsidan under bilprovning.se/besiktningar/kontrollbesiktning hittar du en tabell där du se vad som gäller för just din slutsiffra.

Nu är det dock ännu enklare att få fram denna information utan att själv behöva leta dig fram i tabellen. På förstasidan på vår hemsida kan du snabbt knappa in ditt registreringsnummer, för din personbil, lätta lastbil eller lätta buss, och få ett svar direkt.

Ett annat sätt att bli påmind om din besiktningstid är att bli kund hos Opus Bilprovning genom att registrera dig som kund på vår bokningssida. Då får du en påminnelse om när det är dags för besiktning.

Kom ihåg att även om det är på gränsen att datumet går ut så kan vi på Opus Bilprovning hjälpa dig snabbt. Vi garanterar besiktningstid inom 48 timmar för lätta fordon och på många stationer erbjuder vi Opus Drive-In där du kan dyka upp direkt och få fordonet besiktigat samma dag, endast 100:- extra.

Har du fått körförbud på din personbil? Då garanterar vi att du får din personbil kontrollbesiktigad under samma dag du lämnar in bilen. Lämna bilen senast kl. 09.00 på någon av våra stationer som erbjuder tjänsten, och hämta den innan stängning, för endast 495:- Mer information om vilka stationer som tar emot körförbudskunder hittar du här: http://bilprovning.se/behover-du-besikta-din-personbil-med-korforbud

Gilla oss på Facebook, följ oss på Twitter eller via Mynewsdesk för att få tips och råd om ditt fordonsägande och bli mer trafiksäkerhet- och miljömedveten.



Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300

Relaterat innehåll