Gå direkt till innehåll
Boka-besiktning.se – för besiktningstid snabbt och enkelt

Blogginlägg -

Boka-besiktning.se – för besiktningstid snabbt och enkelt

Hos oss på Opus Bilprovning får du alltid en besiktningstid snabbt och enkelt. Vi erbjuder dig alltid tid för att besikta ditt lätta fordon inom 48 timmar.

Då den tidigare statliga bilprovningen avreglerades gjordes det för att öka tillgänglighet och service för Sveriges alla fordonsägare. Även om den gamla bilprovningen generellt sett fungerade väl fick man ibland vänta lång tid på att få en besiktningstid, det vill vi nu ändra på. Det ska gå lätt och smidigt att få en besiktningstid. Vi vet att fordonsägare kan ha behov av att få en besiktning genomförd snabbt. Därför har vi infört ”Slippa vänta-garantier” på alla våra besiktningsstationer.

Den som har ett äldre fordon som stått en tid i garage och fått körförbud kan vilja få det besiktat direkt efter en renovering, för att kunna sälja det eller själv ta en provtur. Den som varit på en längre resa och kommer tillbaka just innan besiktningsperioden går ut kan behöva en tid inom någon dag. Det ska vara flexibelt att få en tid för besiktning. Det är en tjänst som finns till för kundens säkerhet. Vi vill alla ha trafiksäkra fordon på våra vägar.

  • Vi har gjort det lättare för ombesiktningar. Om man har fått nedslag på besiktningen erbjuder vi dig en obokad efterkontroll inom 20 minuter för personbilar och om du under förmodan får vänta längre än 20 minuter ger vi dig 50% rabatt på priset.
  • En personbil som redan har fått körförbud erbjuder vi bilbesiktning inom 24 timmar. Om du lämnar in din bil före klockan 09.00 på morgonen kan du hämta den innan stängningsdags samma dag, besiktad och klar.
  • Alla våra stationer erbjuder tider för drive-in så att du kan besikta bilen samma dag, utan att behöva boka tid i förväg. Du kan se på vår hemsida vilka stationer som erbjuder drive-in just idag.
  • För tunga fordon har vi en 7-dagars garanti för att få besiktningen utförd. Om du ändå behöver en tid snabbare, kontakta oss via bokningen@opusbilprovning.se så försöker vi hitta en lösning på en station i din närhet.

Förutom vanlig kontrollbesiktning av allt från motorcyklar, bilar och tyngre fordon erbjuder vi även andra typer av diagnostester för att se vilket skick ett fordon är i för tillfället, till exempel för extra trygghet vid köp eller försäljning. Vi erbjuder förstås också registreringsbesiktning av importerade fordon, äldre fordon som varit avregistrerade under längre tid och självbyggda eller ombyggda fordon som behöver ett specialgodkännande. Du kan läsa mer om de olika besiktningar vi erbjuder på hemsidan.

För att du på ett enklare sätt ska kunna boka besiktning och hitta din närmaste station har vi skapat sidan boka-besiktning.se som är lätt att komma ihåg. Om du har frågor kring besiktningen eller vill ha hjälp med bokningen är du välkommen att ringa vår kundtjänst på telefonnummer 0775-500 300.

Du kan också anmäla dig för att få inbjudan till besiktning via sms och/eller e-post så att du blir påmind i tid om när det är dags att besikta just ditt fordon. Fyll bara i formuläret ”Inbjudan till besiktning” som du hittar på förstasidan på vår hemsida.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Opus Bilprovning 0775-500 300